Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie

Het uitgangspunt van voetreflexzonetherapie is dat elk deel van de voet via zones in verbinding staat met organen, klieren en andere stelsels van het lichaam. Door massage van de reflexgebieden van de voet ontstaat een betere doorbloeding en zenuwprikkeling in het lichaam, de energetische doorstroming van het hele lichaam wordt bevorderd. Afvalstoffen worden afgevoerd via het lymfesysteem, waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Dit geeft de meest natuurlijke vorm van herstel. Naast de massage is er ruimte voor gesprek, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechniek.

Voor wie?

Voetreflexzonetherapie kan helpen bij allerlei lichamelijke klachten en psychische- en emotionele belasting. Dit kunnen acute of chronische klachten zijn. Om concrete voorbeelden te geven volgt hier een opsomming van problemen die kunnen verminderen na voetreflexzonetherapie:

Stress, spier/gewrichtsklachten, rugklachten, menstruatiepijn, darmklachten, obstipatie, maagklachten, luchtwegproblemen, hoofdpijn, rouwverwerking, emotionele disbalans, vermoeidheid, depressieve gevoelens, slaapproblemen, hormonale schommelingen, zwangerschapskwalen etc.

De behandeling gaat goed samen met de zorg van de arts of verloskundige.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.voetenreflextherapie.nlVoor al uw behandelingen: