Knieklachten

Knieklachten kunnen ontstaan door verschillende oorzaken, zoals overbelasting, verdraaiingen of slijtage, wat leidt tot pijnklachten in de knie. Gelukkig zijn er effectieve behandelingsopties beschikbaar om deze klachten aan te pakken.

Bij peesletsel, zoals een jumpers knee, kunnen we bijvoorbeeld shockwave therapie en oefentherapie toepassen. Shockwave therapie maakt gebruik van geluidsgolven om het genezingsproces te stimuleren en de pijn te verminderen. Oefentherapie richt zich op het versterken van de spieren rondom de knie en het verbeteren van de stabiliteit om verdere overbelasting te voorkomen.

Echografie

Bovendien kan een fysiotherapeut met behulp van een echo-onderzoek de knie onderzoeken om mogelijke problemen te identificeren en te behandelen.

Bij bandenletsel zal de fysiotherapeut onderzoeken in hoeverre verder onderzoek, zoals een MRI-scan, nodig is om de ernst van het letsel vast te stellen. Op basis van de bevindingen kan een passend behandelplan worden opgesteld.

Medical taping

Een andere behandelmethode die we kunnen toepassen is medical taping. Dit is een techniek waarbij elastische tape op specifieke manieren op de huid wordt aangebracht om de belasting op de knie te verminderen, de stabiliteit te verbeteren en pijn te verminderen.