Nekpijn en hoofdpijnklachten

Nek- en hoofdpijnklachten kunnen aanzienlijk ongemak en beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, zoals een verkeerde houding of stress. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar die verlichting kunnen bieden, waaronder fysiotherapie, bindweefselmassage, oefentherapie, dry needling en manuele therapie.

Fysiotherapie bij nek-en hoofdpijnklachten

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij de behandeling van nek- en hoofdpijnklachten. Een fysiotherapeut kan een persoonlijk behandelplan opstellen dat gericht is op het verminderen van pijn, het verbeteren van de houding en het bevorderen van de mobiliteit van de nek en schouders. Door middel van gerichte oefeningen kunnen spieren worden versterkt en flexibiliteit worden vergroot, waardoor de belasting op de nek wordt verminderd.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage kan ook effectief zijn bij de behandeling van nek- en hoofdpijnklachten. Deze vorm van massage richt zich op het losmaken van verklevingen en spanningen in het bindweefsel rondom de nek en schouders. Door het stimuleren van de doorbloeding en het verbeteren van de weefselkwaliteit, kan bindweefselmassage verlichting bieden en de mobiliteit verbeteren. Dit wordt regelmatig toegepast tijdens de fysiotherapie behandeling.

Oefentherapie

Oefentherapie, zoals specifieke oefeningen gericht op het versterken van de nek- en schouderspieren, kan helpen bij het verbeteren van de houding en het verminderen van spanning in deze gebieden. Dit kan de druk op de zenuwen verminderen en hoofdpijnklachten verlichten. In onze praktijken in Bleiswijk aan de Kooilaan en in onze praktijk in Pernis kunnen wij gebruik maken van allerlei fitness apparaten. Soms krijgt u ook oefeningen mee voor thuis.

Dry needling

Dry needling, een techniek waarbij dunne naalden worden gebruikt om triggerpoints in de spieren te behandelen, kan effectief zijn bij het verminderen van spierspanning en pijn in de nek en schouders. Door het ontspannen van gespannen spieren en het verbeteren van de doorbloeding, kan dry needling verlichting bieden bij nek- en hoofdpijnklachten. Dry needling valt onder de fysiotherapie behandeling.

Manuele therapie

Ten slotte kan manuele therapie, zoals mobilisaties en manipulaties van de wervelkolom, helpen bij het herstellen van de normale bewegingspatronen en het verminderen van pijn en stijfheid in de nek.

Door het aanpakken van de onderliggende oorzaken, zoals een verkeerde houding en stress, en het combineren van deze verschillende behandelmethoden, kunt u effectief werken aan het verminderen van nek- en hoofdpijnklachten. Maak een afspraak met één van onze fysiotherapeuten en kom erachter welke behandeling het beste bij u past zodat u snel weer van uw klachten af komt.