Hielspoor

Effectieve behandeling van hielspoor met fysiotherapie en shockwave therapie

Hielspoor is een veelvoorkomende aandoening die pijn en ongemak in de hiel veroorzaakt. Het treedt op wanneer er sprake is van irritatie of ontsteking van de peesplaat onder de voet die de hiel met de tenen verbindt. Deze aandoening kan ernstige pijn veroorzaken en de dagelijkse activiteiten aanzienlijk belemmeren. Er zijn effectieve behandelingsopties, waarbij fysiotherapie en shockwave therapie veelbelovende resultaten hebben laten zien.

Shockwave therapie als effectieve behandelmethode

Shockwave therapie is een therapie die steeds vaker wordt toegepast bij de behandeling van hielspoor. Het maakt gebruik van geluidsgolven die gericht worden op het pijnlijke gebied van de hiel. Deze geluidsgolven stimuleren het genezingsproces waardoor de pijn vermindert en het herstel wordt versneld.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het de pijn aanzienlijk kan verminderen en de functionaliteit van de voet kan verbeteren. Het aantal behandelingen varieert meestal tussen de drie en zes sessies, afhankelijk van de ernst van de klachten.

Fysiotherapie

Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij de behandeling van hielspoor. Een fysiotherapeut kan een behandelplan opstellen, gericht op het verminderen van pijn, het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van de spieren rondom de voet en enkel.

Een van de belangrijkste doelen van fysiotherapie is het verminderen van de spanning op de peesplaat. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende technieken, waaronder rek- en strekoefeningen voor de voet, enkel en kuit. Daarnaast kan de fysiotherapeut adviseren over het gebruik van speciale inlegzolen of orthopedische schoenen die de druk op de hiel verminderen en de belasting beter verdelen.

De combinatie van fysiotherapie en shockwave therapie

Fysiotherapie en shockwave therapie vullen elkaar uitstekend aan bij de behandeling van hielspoor. Terwijl fysiotherapie zich richt op het verbeteren van de flexibiliteit, het versterken van de spieren en het optimaliseren van de bewegingspatronen, helpt shockwave therapie bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van het genezingsproces.

Hielspoor kan pijnlijk zijn en de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Gelukkig bieden fysiotherapie en shockwave therapie effectieve behandelingsmogelijkheden. Fysiotherapie helpt bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit, terwijl shockwave therapie het genezingsproces stimuleert en de pijn verlicht. Door de combinatie van deze benaderingen kunnen patiënten vaak significant verlichting van hun symptomen ervaren en hun dagelijkse activiteiten hervatten.

Als u last heeft van hielspoor is het raadzaam om een afspraak te maken met één van onze fysiotherapeuten.