Rugklachten

Rugklachten treffen mensen van alle leeftijden en kunnen variëren van milde spierspanning tot ernstige aandoeningen zoals hernia’s. Deze klachten kunnen dagelijkse activiteiten beperken en pijn veroorzaken. 75% van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig rugpijn. Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingsopties beschikbaar, waaronder fysiotherapie, acupunctuur, dry needling of osteopathie.

Fysiotherapie voor de behandeling van rugklachten

Fysiotherapie speelt een essentiële rol bij het behandelen van rugklachten. Wij hanteren een actieve aanpak, de rug soepel en sterk maken. Deze kan bestaan uit oefentherapie, medische fitness en/of bindweefselmassage om de laag tussen huid en spieren los te maken.

Acupunctuur als aanvullende behandelmethode

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die steeds vaker wordt toegepast bij rugklachten. Tijdens een acupunctuursessie worden dunne naalden op specifieke punten in het lichaam geplaatst om de energiebalans te herstellen en natuurlijke genezingsprocessen te bevorderen.

Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het verlichten van spierspanning en het bevorderen van de bloedcirculatie, wat leidt tot verlichting van pijn in de rug. Bovendien stimuleert acupunctuur de afgifte van endorfines, natuurlijke pijnstillers in het lichaam, die de pijn kunnen verlichten.

Dry Needling voor spiergerelateerde rugklachten:

Dry needling is een techniek waarbij fysiotherapeuten dunne naalden in triggerpoints in de spieren prikken om spierspanning en pijn te verminderen. Het richt zich specifiek op spiergerelateerde rugklachten, zoals spierknopen en verkrampingen.

Door het aanprikken van triggerpoints met een naald, vermindert dry needling spierspanning en verbetert het de bloedtoevoer en zuurstofvoorziening in de spieren. Dit kan leiden tot pijnverlichting en verbeterde bewegingsvrijheid in de rug.

Osteopathie bij rugklachten

Bij de behandeling van rugklachten kan een osteopaat manuele technieken toepassen om de bewegingsvrijheid van de wervelkolom, gewrichten en omliggende weefsels te verbeteren. Door het identificeren en corrigeren van structurele dysfuncties in het lichaam, kan osteopathie verlichting bieden bij rugklachten en de algehele gezondheid en welzijn bevorderen.

Heeft u last van rugklachten? Blijf er niet mee lopen en maak een afspraak bij één van onze therapeuten.