Schouderklachten

Schouderklachten kunnen aanzienlijk ongemak en beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken.

Vroeger sprak men vaak over slijmbeursklachten als oorzaak van schouderklachten. Inmiddels is duidelijk geworden dat een peesontsteking de belangrijkste oorzaak van schouderklachten is. Bij het diagnosticeren en behandelen van schouderklachten kunnen wij gebruik maken van echografisch onderzoek. Dit geeft ons gedetailleerd inzicht in de pezen en andere structuren in de schouder, waardoor we de juiste behandeling kunnen bepalen.

Echografie stelt ons in staat om specifiek te kijken naar mogelijke peesontstekingen en andere afwijkingen in de schouder. Met deze informatie kunnen we een gerichte behandeling opstellen om de ontsteking te verminderen en de genezing te bevorderen.

Een van de behandelingsopties die we kunnen toepassen is shockwave therapie. Deze therapie maakt gebruik van geluidsgolven die gericht worden op de pijnlijke plekken in de schouder. Shockwave therapie kan effectief zijn bij de behandeling van peesontstekingen en andere schouderklachten.

Medische fitness kan ook worden ingezet om de schouder te versterken en de belastbaarheid te verbeteren. Een fysiotherapeut kan oefeningen en mobilisaties voorschrijven om de spieren rondom de schouder te versterken, de mobiliteit te verbeteren en de stabiliteit te vergroten.