Stefanie Schweins osteopaat bij Living-Fit

Stefanie Schweins is onze nieuwe osteopaat bij Living-Fit.

Zij gaat werken in onze praktijk aan de Orion 45 te Bleiswijk en aan de Boonstraat 5 te Pernis.

Wat is osteopathie?

De mens bestaat uit complexe structuren die allemaal met elkaar verbonden zijn. Osteopathie focust zich op het lichaam als één geheel en behandelt zowel de gewrichten, spieren, pezen, zenuwen, organen en omliggende weefsels zoals bindweefsel en het kapselbandapparaat. Door de onderlinge samenhang van deze weefsels is het niet altijd makkelijk om te ontdekken waar de oorzaak van een probleem ligt. Een osteopaat is gespecialiseerd om vast te stellen waar het probleem zich bevindt.

Een osteopaat is kundig in de beoordeling van de bewegingen en de onderlinge samenhang van alle weefsels in het lichaam. Een osteopaat maakt hiervoor enkel gebruik van zijn handen.

Om op een juiste en professionele wijze een patiënt te kunnen behandelen, heeft een osteopaat na de opleiding fysiotherapie vijf jaar extra gestudeerd voor osteopathie.

Behandeling

Om vast te kunnen stellen waar het probleem zich bevindt, worden een aantal stappen doorlopen. Middels een vraaggesprek wordt in kaart gebracht wat de klachten en de mogelijke oorzaken hiervan zijn. Vervolgens wordt door observatie en het uitvoeren van onderzoek van gewrichten, spieren, zenuwen en bindweefsel vastgesteld waar het probleem zich bevindt. Vervolgens wordt er samen met de patiënt een behandelplan op maat gemaakt.

Stefanie Schweins Osteopaat D.O

Stefanie Schweins is sinds 2019 osteopaat D.O. en sinds 2021 als osteopaat werkzaam. Ze is opgegroeid in Sauerland (Duitsland) en heeft in Keulen haar opleiding fysiotherapie succesvol afgerond. Stefanie heeft ruim 10 jaar ervaring opgedaan bij verschillende fysiotherapiepraktijken en in de tussentijd diverse cursussen gevolgd zoals manueel therapie en sportfysiotherapie. In 2019 heeft ze de vijfjarige opleiding Osteopathie afgerond aan de International Academy of Osteopathie (I.A.O).

Stefanie behandelt patiënten met onder andere rug-, nek-, hoofd-, buik- en gewrichtsklachten. Ook zwangere vrouwen of vrouwen die graag zwanger willen worden kunnen bij Stefanie terecht met klachten.

Ze staat geregistreerd in het Nederlands Register voor Osteopathie (N.R.O.) en volgt jaarlijks diverse nascholingen.

Voor meer informatie of afspraken ga naar www.healinghands-osteopathie.nl of bel Living-Fit 010-4163847