Stefan Bouwknecht

Stefan Bouwknecht

Mijn naam is Stefan Bouwknecht. Sinds februari 2024 ben ik bij Scolea afgestudeerd als arbeidsdeskundige. In mijn eerdere opleiding fysiotherapie koos ik al voor de richting bedrijfsfysiotherapie als specialisatie. Mijn interesse voor de samenhang tussen mens en werk bestond toen al. Met 30 jaar ervaring als fysiotherapeut wilde ik mijn horizon verbreden en bleek het arbeidsdeskundige werk veel raakvlakken te hebben met mijn eerdere werk.

Mijn competenties (analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden, empathie en inlevingsvermogen, oplossingsgericht denken en klantgericht werken) zijn een goede basis voor mijn arbeidsdeskundige werk.

Vanuit een persoonlijk benadering schep ik duidelijkheid in veelal complexe situaties rondom re-integratie en functioneren en kom ik tot een op maat gemaakt advies. De specifieke behoeften en omstandigheden van zowel de werknemer als de werkgever staan hierbij voor mij centraal. Mijn doel is om duurzame oplossingen te bieden die bijdragen aan een gezonde en productieve werkomgeving.

Naast mijn werk als arbeidsdeskundige ben ik sinds 1994 werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2010 als manueel therapeut. Sinds 2015 ben ik praktijkeigenaar. Ik heb op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland gewerkt. Van St. Petersburg (FL, USA) en Sulzberg (Bayern, D) tot Rotterdam, Gouda en Bleiswijk. Hierdoor spreek ik naast Nederlands ook vloeiend Engels en Duits.

In mijn vrije tijd ben ik een liefhebber van beweging. Wandelen met mijn hond, golfsurfen, snowboarden, golfen, squash en beachtennis zijn hierbij mijn favoriete bezigheden.

Wil je een afspraak maken bij Stefan? Klik dan hier