Timo de Rooij

Timo de Rooij

Therapieën: fysiotherapie i.o., medische fitness, bewegingsagoog

Als mensen aan mij vragen; Wat is een Bewegingsagoog? Vertel ik altijd dat het een combinatie is van sport en zorg. Ik gebruik sport ( voornamelijk fitness) als hulpmiddel om mensen hun gezondheid en welzijn te verbeteren. Dit door te kijken naar de klachten en daarop de sportles aan te passen. Na 4 jaar op het MBORijnland mijn CIOS opleiding Bewegingsagogie te hebben gestudeerd. Ben ik nu werkzaam als Bewegingsagoog bij Living-Fit. Bewegingsagogie wordt vaak gezien als een revalidatie sportarts op allerlei gebieden. En zo gebruiken we bewegen en sport (fitness) als middel om het welzijn van de mensen zowel mentaal als fysiek te verbeteren.

Nu een klein stukje over mezelf. Ik ben Timo de Rooij ben geboren op 13 september 1999. En woon al mijn hele leven in Bergschenhoek. Mijn hobbies zijn voetbal, fitness en formule 1. Ook ben ik Brandweerman bij de Berkelsepoort waar ik nu als Manschap actief ben. Ik doe de opleiding Fysiotherapie bij THIM van der Laan. Ik hou er ook van om onder mijn vrienden en familie te zijn. En de filmavondjes met mijn vriendin zou ik ook voor geen goud willen missen. Druk heb ik het wel maar dat is goed op een jonge leeftijd toch!

Zoals ik al vertelde ben ik zelf personal trainer naast mijn werk voor Living-Fit. Hierbij kom ik ook alledaagse vragen tegen als afvallen en spieropbouw. Dus echt mensen die hun lichaam willen aanpassen en zo hun zelfbeeld en hun lichaamsbeeld willen aanpassen. Hiermee kom ik ook steeds weer nieuwe mensen tegen die ik begeleid en help om hun doelen te kunnen bereiken. De voeding en het sporten moeten natuurlijk een bepaald balans  vinden. Zo moet  je mentaal natuurlijk ook sterk en fit blijven. Deze ervaring neem ik uiteraard ook mee naar Living-Fit. Zo kan ik mijn cliënten daar natuurlijk mee helpen.

Mijn passie ligt echt in de sport en in het verbeteren van mensen hun manier van leven. Je kan jezelf zo veel lekkerder voelen als je het lichaam actief en fit houdt! Daar win je uiteindelijk zoveel mee in het dagelijks leven. Dit is daarom ook het gene wat ik over wil brengen naar de mensen. Als Bewegingsagoog, Personal Trainer en ook als Fysiotherapeut.

Timo de Rooij