Huidtherapie

Huidtherapie

Acnetherapie

Acne is een vervelende en soms ook pijnlijke huidaandoening. Vaak zit acne op het gezicht, de rug en/of borst en zie je mee-eters, ontstekingen, puistjes met een puskopje en littekens. Hoewel acne een chronische aandoening is, wat betekent dat het altijd terug kan komen, kun je het wel flink verminderen. Met acnetherapie wordt de huid goed gereinigd en worden de onzuiverheden verwijderd.

Chemische peelings

Een peeling van de huid is een goede behandeling tegen ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, lettekens en acne. Bij een peeling wordt de huid door een vloeistof oppervlakkig verwond. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan ervoor. de huid wordt gladder en egaler. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Er zijn verschillende peelings, van oppervlakkig tot diep. Afhankelijk van de klacht zal de therapeut een passende peeling toepassen.

Elektrische epilatie

Met elektrische epilatie kunnen allerlei kleuren haren worden behandeld. Met een smalle naald wordt met haar stroom gegeven waardoor het haarzakje wordt vernietigd en er geen nieuwe haar meer uit kan groeien.

Coagulatietherapie

Coagulatietherapie kan met de cauteerstift of met stroom worden uitgevoerd. Het wordt toegepast bij platte wratten, steelwratten, ouderdomswratten, dermatosis papulosa nigrans (komt voor bij donkere huid) en bij vaatafwijkingen zoals spinnenkopjes en teleangiëctasiën.

Camouflagetherapie

Met medische camouflage worden huidaandoeningen zoals vitiligo, pigmentvlekken, acne en wijnvlekken gecamoufleerd. Bij Huidtherapie Living-Fit wordt gewerkt met Dermacolor (dikkere camouflage) en Lira clinical BB (vloeibare camouflage). Beide producten bevatten een zoonefactor30.

Doorverwijzing en vergoeding

Huidtherapie is in veel gevallen vrij toegankelijk, dit betekent dat er niet altijd een verwijzing van een arts nodig is. In veel gevallen is er een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering.

Kijk altijd even in uw aanvullende polis voor de verzekeringsvoorwaarden en de hoogte van uw vergoeding. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan. Neem ook eens een kijkje op de website van onze huidtherapeuten.