Katrien Mertens

Katrien Mertens

Als verpleegkundige en bachelor in de Geneeskunde, heb ik me gespecialiseerd in ouderenzorg en palliatieve zorg. Vanuit een grote interesse in de holistische aanpak van ziekte en gezondheid kwam ik in contact met de verbluffende resultaten van Acupunctuur en besloot ik me verder te verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunde, in het OTCG te Antwerpen. Tijdens de opleiding deed ik stage in Beijing, China en Malta.

‘Je bent wat je eet’ is een eeuwenoude spreuk waar in de Traditionele Chinese Geneeskunde veel aandacht aan besteed wordt. In deze context heb ik Orthomoleculaire Therapie gestudeerd in de Ortho Health Foundation, te Hoofddorp. De Ortho Health Foundation kan zich volledig vinden in de uitspraak van Hippocrates: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. Met deze visie zoekt de Foundation naar nieuwe kennis, met als doel de gezondheid te bevorderen.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn het lichamelijk functioneren en het psychisch welzijn onafscheidelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden ze elkaar continu. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt door Acupunctuur en Orthomoleculaire Therapie versterkt, waardoor de weerstand van het lichaam verhoogt en klachten bestreden of verminderd kunnen worden.

Kleine veranderingen in de voedselgewoontes hebben vaak een groot effect op het proces van genezing. De energetica van onze voeding bekeken vanuit de leer van de Traditionele Chinese Geneeskunde en Orthomoleculaire Therapie, is erg interessant en verrassend effectief. Door de snelle veranderingen in de maatschappij, worden vaak tekorten in het lichaam opgebouwd die kunnen aangevuld worden met hoogwaardige voedingssupplementen en aangepaste voeding.

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ is een oud cliché maar nog steeds erg actueel en een grote uitdaging voor elk van ons. Door het lichaam opnieuw in evenwicht te brengen, staan we sterker om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.